Manjar com goiabada/ coconut pudding with guava jam



Ingredientes

200g de leite condensado
400ml de leite
3 colheres (sopa) de coco ralado seco (ou fresco)
200ml de leite de coco
1 colher (chá) de essência de baunilha
2 colheres (sopa) bem cheias de amido de milho
200g de goiabada

Modo de preparo

Em uma panela média, junte o leite, o leite condensado, a baunilha, o coco, o leite de coco e o amido de milho (dissolvido em um pouco de água). Misture bem e mexa em fogo baixo até engrossar (isso leva cerca de 15 minutos). Em um bowl, coloque a goiabada com cerca de 2 colheres (sopa) de água e leve ao microondas para derreter de 30 em 30 segundos, mexendo nos intervalos. Despeje o manjar em tacinhas e deixe endurecer um pouco. Em seguida, cubra o manjar com a goiabada derretida e leve à geladeira.  

Coconut pudding with guava

Ingredients

200g condensed milk
400ml milk
3 tbsp grated coconut
200ml coconut milk
1 tsp vanilla essence
2 tbsp cornstarch
200 guava jam

Method

In a saucepan add milk, condensed milk, coconut, vanilla, coconut milk and cornstarch (mixed in water). Mix well and cook over low heat, stirring constantly, until thickened (it takes about 15 minutes). Melt guava jam in the microwave with 2 tbsp water for 30 seconds. Stir and microwave it again for 30 seconds until completly melted. Transfer the pudding to a glass cup of your choice and let it cool. Gently pour guava jam on top of the coconut pudding layer and take it to the fridge.

Comments

Popular Posts