So easy, even Rez can make it!/ Pão de cerveja





Rez, here goes a tip for you to start improving your cooking skills. It is not a no-knead bread but we assure you it's not gonna take much of your precious time. Perhaps you could have it with some british jam or gem! 

Beer Bread

about 4 cups plain flour, sifted
30g fresh yeast
⅓ cup white sugar, sifted
1 tbsp salt
⅓ cup vegetable oil
330 ml lager beer (we used Faxe Brewery Denmark)

In a bowl combine all dry ingredients: flour, sugar and salt. Make a hole in the middle of the mixture, and add gradually oil, yeast and beer. Mix all ingredients adding more flour if necessary.Place the dough in a floured working surface and knead it for a couple of minutes or until smooth. Set it aside for half an hour or until dough is double in size. Shape it as you like and and place on lined or greased baking tray and take to preheated oven (180ºC) for half an hour or until golden brown.

Pão de cerveja

aproximadamente 4 xícaras de farinha de trigo
30g de fermento biológico fresco
⅓ xícara de açúcar
1 colher (sopa) de sal
⅓ xícara (chá) de óleo vegetal
300 ml de cerveja

Em uma vasilha, misture todos os ingredientes secos: farinha, açúcar e sal. Faça um furo no meio da mistura, e adicione aos poucos o óleo, o fermento e a cerveja. Misture bem todos os ingredientes e caso necessário acrescente mais farinha. Transfira a massa para uma superfície limpa e levemente enfarinhada, e sove a massa por alguns minutos até ficar macia. Deixe-a descansar por cerca de 30 minutos ou até dobrar de volume. Dê o formato desejado e a transfira para uma assadeira untada e leve ao forno preaquecido (180ºC) por 30 minutos ou até dourar levemente.


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