Pão-de-ló de Ovar/ Portuguese sponge cake
Portuguese sponge cake
9 yolks
2 eggs
180g sugar
50g all-purpose flour
Preheat the oven to 350ºF/ 180ºC. In a food mixer bowl, sift the yolks, add the eggs, sugar and beat together for 20 minutes. Turn the food mixer off. Add the all-purpose flour to the mixture and stir carefully with a spoon or whisker. Grease a round cake tin (25 cm diameter or 10 inches) and line it again with a greaseproof paper. Bake for 25 minutes. The cake must be golden and creamy in the middle. Do not cut it into pices with a knife, use your own hands.
Pão-de-ló de Ovar
9 gemas
2 ovos
1 xícara de açúcar
½ xícara de farinha de trigo
Na vasilha da batedeira, peneire as gemas, coloque os ovos e o açúcar e bata por 20 minutos. Adicione a farinha de trigo e misture delicadamente com um colher. Unte uma fôrma de 25 cm de diâmetro e forre com papel manteiga também untado. Leve ao forno pré-aquecido (180ºC) por 25 minutos. O bolo deve ficar levemente dourado e cremoso no meio.
Que delícia! Parece ser bastante fácil também! *-*
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