God save the Queen/ Fish n' chips
Fish n' chips
400g fish (haddock or cod)
250ml beer, good quality
1 large egg
150g plain flour
500g potatoes, peeled and cut into large chips
vegetable oil
Pour vegetable oil into a large frying pan and preheat it to 180ºC. Fry the potatos until soft, then drain. Cut fish into medium fillets and season with lemon, black pepper, instant spice paste (if you like) and garlic. Let marinate for at least 30 minutes. For the batter, combine flour, egg yolk and beer stirring carefully. In a separate bowl, whisk well egg white with a pinch of salt. Fold it into the beer mixture and stir in. Do not stir it too much. Hold fillets with a fork and dip them into the batter. Let any excess drip off and place them into hot oil. Fry until golden brown. They must be crispy and cooked through.
Fish n' chips
Tradição no Reino Unido. É simples, porém singular. Basta uma boa cerveja, filés de peixe, batatas e autocontrole pois é impossível parar. Uma boa sugestão para acompanhar são as cervejas Murphy's e Amstel.
400g de peixe (preferencialmente hadoque ou bacalhau, mas pode-se usar qualquer tipo)
250ml de cerveja de boa qualidade
1 ovo grande
500 g de batata
óleo para fritar
Corte o peixe em fatias médias e tempere-o a gosto. Na receita acima usamos limão siciliano, pimenta-do-reino, tempero pronto e alho. Deixe marinar por no mínimo 30 minutos. Em uma tigela, misture a farinha, a cerveja e a gema de ovo. Com um fouet, misture delicadamente. Em outra tigela, bata bem a clara de ovo com uma pitada de sal e adicione à mistura da cerveja. Com um garfo, mergulhe cada fatia de peixe e deixe escorrer bem. Frite em óleo quente até dourar. Para as batatas, apenas descasque-as, corte-as em fatias e frite.
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