Nhoque, a comida de camponês/ Gnocchi
According to the story, gnocchi is or at least used to be food for the poor. The superstitious also say it is good luck to eat gnocchi. If you believe it or not, it does not really matter but the thing is: it is simply delicious and can also be served with other sauces like pesto, butter and béchamel. It can also be filled with spinach and cheese, so you only have to use your imagination and make up your own gnocchi.
Gnocchi
1 ¼ cup water
2 cooked potatoes, smashed
3 ½ cups all-purpose flour
1 egg, lightly beaten
1 dessertspoon salt
1 tablespoon butter
1vegetable bouillon cube
200 ml natural yoghurt
mozzarella
olive oil
oregano
12 fresh tomatoes at the peack of ripeness
1 vegetable bouillon cube
½ green bell pepper, chopped
1 carrot, chopped
1 onion, chopped
3 garlic gloves, minced
bay leaf
basil, chopped
parsley, chopped
pepper
Put the tomatoes in a saucepan covered with water and let it boil for a few minutes till their skin start to split. Carefully, peel the tomatoes and discard the skin and the seeds. In blender, combine the tomatoes, carrot and the bell pepper. Put the mixture in a saucepan and add the vegetable bouillon cube and pepper. In a frying pan, add a tablepoon olive oil and fry the onions and the garlic. Add them to the mixture and also the rest of the ingredients. Let it boil for a few minutes until thicken. Put aside. In a saucepan, put the water and let it boil. Add the potatoes, 3 ½ potatoes, vegetable bouillon cube, and salt. Mix well until combined. Add the yoghurt and bring it to boil. Put the flour and mix well till the dough becomes tender. Turn the heat off. Add the rest of the butter, let it cool and later add the egg. At last, prepare a work area and dust it with flour. Take some pieces and make rolls. Cut the tubes of dough using and take them to a large saucepan with boiling water. As soon as they rise to the surface remove them with a slotted spoon and drain well. Arrange them in a refractory, pour the tomato sauce and some mozzarella. Sprinkle some oregano and olive oil and take it to a preheated oven for 15 minutes. Serve immediately.
Nhoque
Segundo a história, nhoque é ou pelo menos era comida de pobre. Bom se assim fosse, mas frustrações à parte, dizem também que dá sorte. O nhoque também pode ser servido com molho pesto, béchamel ou apenas passado na manteiga. E também pode ser recheado com alguns tipos de queijo e espinafre, use sua imaginação e prepare-o de acordo com sua preferência!
1 ¼ xícara (chá) de água
2 batatas cozidas e espremidas
3 ½ xícaras (chá) de trigo
1 ovo ligeiramente batido
1 colher (sobremesa) de sal
1 colher (sopa) de manteiga
1 tablete de caldo de legumes
200 ml de iogurte natural
12 tomates maduros
1 tablete de caldo de legumes
½ pimentão verde picado
1 cenoura picada
1 cebola picada
3 dentes de alho amassados
folha de louro
manjericão picado
salsinha picada
pimenta a gosto
Coloque os tomates em uma panela com água e deixe ferver até as cascas começarem a rachar. Escorra-os e tire a casca e as sementes. Bata-os no liquificador com a cenoura e com o pimentão. Em uma panela, coloque a mistura dos tomates, o caldo de legumes, a pimenta, a folha de louro, a cebola e o alho já dourados no azeite de oliva. Deixe ferver até atingir uma consistência de molho. Acrescente então o manjericão e a salsinha e deixe ferver mais um pouco. Para preparar a massa, coloque em uma panela água e espere apresentar fervura. Acrescente a batata, 3 ½ da manteiga, o caldo de legumes e o sal. Mexa até dissolver tudo. Junte o iogurte natural e aguarde fervura. Coloque a farinha de trigo e mexa até obter uma massa lisa, macia e que solte da panela. Tire a panela do fogo, acrescente a manteiga restante (1 colher) e espere esfriar para então adicionar o ovo. Depois, faça cordões e corte-os. Em um refratário, coloque o nhoque e junte o molho. Polvilhe com queijo ralado, e leve ao forno por 15 minutos. Sirva imediatamente.
Comments
Post a Comment