make you banana pancakes/ panquecas de banana
Pancakes
Ingredients
270g plain flour
4 tbsp caster sugar
2 tsp baking powder
1 pinch of salt
cinnamon or nutmeg to taste
130ml milk
2 tsp vanilla
3 large eggs
3 tbsp unsalted melted butter
extra butter for cooking
Mix the dry pancake ingredients in a mixing bowl. In another bowl mix the wet ingredients including the melted butter, eggs and vanilla, mix with a whisk or with a fork until blended well. Add the wet ingredients to the dry and mix well until you have a thick creamy batter. Heat a non-stick frying pan, melt a tsp unsalted butter and add a ladle of batter or more, depending on how big your pan is.Wait until the top of the pancake begins to bubble, then turn it over and cook until both sides are golden brown. Repeat until all the batter is used up. Serve immediately with some topping.
Adapted from:
http://www.cottagecookbook.co.uk/recipes/Dessert_Recipes/Thick_American_style_pancakes_with_summer_fruits_sauce.htm
Panquecas
Ingredientes
270g de farinha de trigo
4 colheres (sopa) de açúcar
2 colheres (chá) de fermento químico em pó
1 pitada de sal
130ml de leite integral
2 colheres (chá) de essência de baunilha
canela em pó ou noz-moscada a gosto
3 ovos
3 colheres (sopa) de manteiga sem sal derretida e à temperatura ambiente
manteiga extra para fritar
Em um recipiente médio, peneire todos os ingredientes secos. Em um outro recipiente, misture os demais ingredientes e incorpore-os à mistura de farinha. Mexa delicadamente até obter uma massa homogênea. Aqueça uma frigideira antiaderente, derreta uma colher (chá) de manteiga e forme pequenos círculos com a massa. Quando a parte de cima começar a formar bolhas, vire as panquecas e repita o procedimento com o restante da massa. Sirva imediatamente com o topping desejado.
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