'fresh from the tap taste'/ Hambúrguer de soja
It has been three years since we last ate meat. We gotta confess that sometimes we do feel like having a hamburger or some BBQ. Anyway, last weekend mom invented marvellous soya balls. As there were some left in the fridge in the following day we prepared some pasta with tomato sauce and the lovely balls. Anyway, hundreds of recipes can be prepared based on mom's vegetarian balls. Just shape it as you want and add herbs and shoyu as much as possible!
Soya hamburger
1 cup textured soy protein
1 cup oatmeal
3 tbsp whole wheat flour
1 chopped onion
5 tbsp soya sauce
2 eggs, lightly beaten
salt
pepper
spring onion
parsley
In a saucepan, cover the soy protein with warm water and the juice of a lime and set aside for 20 minutes. Squeeze out all the water. In a bowl, combine all the ingredients until you have a smooth mixture. If necessary, add more flour. Shape into burguers. Place them into a baking tray, and take to prehated oven (180ºC) for 25-30 minutes or until golden brown.
Como esquecer o sabor do tradicional pão, carne e queijo? Faz aproximadamente três anos que não consumimos carne, o que nós faz muito bem. Mas não podemos negar que sentíamos falta daquele sabor de fast food. No último final de semana, nossa mãe inventou saborosíssimas almôndegas de soja. Como sobraram algumas no dia seguinte, aproveitamos para fazer macarrão com molho de tomate e as gostosas bolinhas vegetarianas. Enfim, a partir desta receita é possível preparar infinitos pratos originalmente à base de cane vermelha. Abuse das ervas e do shoyu!
Hambúrguer de soja
1 xícara de proteína de soja texturizada
1 xícara de aveia em flocos
2 ovos ligeiramente batidos
3 colheres (sopa) de farinha de trigo integral
1 cebola, picada
5 colheres (sopa) de shoyu
salsinha
cebolinha
sal
pimenta
Em uma panela com água morna, adicione a proteína de soja e o suco de um limão, e deixe descansar por 20 minutos. Retire a água e esprema bem. Em uma tigela, junte todos os ingredientes e misture bem. Caso não obtenha liga o suficiente, acrescente mais farinha até conseguir dar formato aos hambúrgueres. Asse-os em forno preaquecido (180ºC) por aproximadamente 25-30 minutos, ou até dourarem levemente.
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