De volta!/ We're back!
Brazilian carrot cake filled with a brazilian specialty
1 cup caster sugar
2 cups plain flour
a pinch of salt
a pinch of ground cinnamon
4 eggs
3 medium carrots
1 cup canola oil
1 tbsp baking powder
Filling
a can sweetened condensed milk
1 tbsp unsalted butter
3 tbsp chocolate powder
flour to roll in
For the filling, combine sweetened condensed milk, butter and chocolate powder in a medium saucepan and stir until it thickens enough to show pan bottom during stirring. Remove from heat and place into a deep dish and let it cool. Preheat oven at 180°C/ 350°F and butter a rectangular cake tin (like 11 x 7 x 2 inches). For the cake batter, combine flour, sugar, salt and ground cinnamon in a bowl. Set aside. In a blender, combine eggs, carrots and canola oil and mix until homogeneous. Add it to the flour mixture and stir gently. At last, whisk in baking powder and place the batter into the cake tin. Get the filling and shape some small balls and roll in flour. If necessary, butter your hands before shaping. Place the balls over the batter and take to the oven until lightly brown.
Bolo de cenoura recheado com brigadeiro
1 xícara de açúcar
2 xícaras de farinha de trigo
1 pitada de sal
1 pitada de canela em pó
4 ovos
3 cenouras médias
1 xícara de óleo
1 colher (sopa) de fermento químico em pó
Recheio
1 lata de leite condensado
1 colher (sopa) de manteiga sem sal
3 colheres (sopa) de chocolate em pó
farinha para enrolar
Para o recheio, combine todos os ingredientes numa panela e mexa em fogo médio até a mistura desgrudar do fundo da panela. Coloque sobre um prato e deixe esfriar. Reserve. Num recipiente, combine o açúcar, a farinha de trigo, o sal e a canela. Reserve. No liquidificador, bata os ovos, as cenouras e o óleo. Acrescente os líquidos à mistura de farinha e mexa até obter uma massa homogênea. Por último, peneire o fermento sobre a massa e incorpore-o delicadamente. Despeje numa forma untada e enfarinhada. Forme, então, pequenas bolas com o recheio, enrole na farinha e disponha sobre a massa de forma que haja recheio em cada pedaço cortado.Leve ao forno preaquecido a 180°C até a superfície dourar levemente ou até o palito, quando inserido, sair limpo.
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