Mushroom and provolone risotto/ Risotto de cogumelos e provolone
We usually eat risotto once a week, and we try to improve everytime we make it. This time we picked some fresh mushrooms which went really good with provolone cheese. There's a wide variety of cheese and many types of mushrooms you can get from the supermarkets so just suit yourself and go for it!
Mushroom and provolone risotto
300g fresh mushrooms
1 onion, chopped
120 ml white wine
400 g carnaroli rice
1½ l vegetable broth
1 bay leaf, dried
black pepper
nutmeg
salt
olive oil
parsley, for garnish
provolone cheese, grated
Bring the broth to boil. In a saucepan, heat the olive oil, add the onion, bay leaf, black pepper and nutmeg and cook for a few minutes until soft. Add the rice and stir for about a minute, then pour the white wine, just keep stirring until it has evaporated. Sprinkle some salt. Add one cup hot broth and stir continuously until broth has been absorved. Add another cup of broth (...) It might take 20 minutes. Wash the mushrooms and sautée them with some salt and parsley for 5 minutes. When the rice mixture is creamy and rice is tender turn the heat off, and add cheese, parsley and mushrooms. Serve immediately.
Risoto de provolone e cogumelos Paris
300g de cogumelos frescos
1 cebola, picada
azeite e 1 colher (sopa) de manteiga
120ml de vinho branco
400g de arroz carnaroli
1½ l caldo de legumes
1 folha de louro
pimenta preta
noz-moscada
sal
azeite de oliva
salsinha, picada
queijo provolone, ralado
Ferva a água com os cubos de caldo legumes. Em outra panela, refogue a cebola no azeite e na manteiga, juntamente com a folha de louro, a pimenta e a noz-moscada. Adicione o arroz e refogue mais um pouco. Coloque o vinho, e quando uma parte evaporar acrescente o caldo de legumes pouco a pouco mexendo sempre. Desligar o fogo e deixe a panela tampada. Em uma frigideira pequena, aqueça um pouco de azeite e refogue os cogumelos cortados ao meio e tempere com salsinha e uma pitada de sal. Cozinhe por poucos minutos. Acrescente ao arroz e adicione o queijo. Por último, salpique mais salsinha. Sirva imediatamente.
Mariana e Isabela,eu gostei bastante do blog de voces :D ja peguei algumas receitas :P
ReplyDeleteparabéns (y seguindo
Oi Lucas, tudo bem? Ficamos felizes em saber que você gostou do blog e ainda pegou algumas receitas! Obrigada :D Mari e Isa xx
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