Rhubarb muffins/ Muffins de ruibarbo
This is the very first recipe we tried in Australia. We've always wanted to try rhubarb and we finally got the chance! We bought it at Queen Victoria Market which is simply amazing! This recipe is quite easy and delicious, we hope you guys enjoy it!
Rhubarb muffins
¾ cup brown sugar
2½ cup self-raising wholemeal flour
⅔ cup buttermilk
1 egg
½ cup vegetable oil
ground cinnamon to taste
½ teaspoon vanilla essence
1½ cup chopped rhubarb
150g pecans
Line a 12 hole muffin pan and preheat oven (190°C). In a bowl, combine flour, sugar and cinnamon. In a separate bowl, combine vegetable oil, buttermilk, vanilla essence and egg. Mix well. Pour this mixture into the flour mixture and mix carefully until well combined. Mix in rhubarb and pecans and stir gently. Spoon the mixture into the prepared pan and take to oven. Sprinkle each top with sugar and cinnamon.
Muffins de ruibarbo
¾ xícara de açúcar mascavo
2½ xícara de farinha integral com fermento
⅔ xícara de buttermilk
1 ovo
½ xícara de óleo vegetal
canela em pó a gosto
½ colher (cha) de essência de baunilha
1½ xícara de ruibarbo picado
150g de nozes pecã
Unte uma fôrma com 12 buracos e preaqueca o forno (190°C). Em uma vasilha, junte a farinha, o açúcar e a canela. Em um outro recipiente, junte o óleo, buttermilk, a essência de baunilha e o ovo. Misture bem. Despeje a mistura de buttermilk nos ingredientes secos e mexa delicadamente, sem misturar muito! Junte o ruibarbo e as nozes delicadamente. Divida a massa nos buracos e leve ao forno por aproximadamente 20 minutos ou até dourarem levemente. Polvilhe com açúcar e canela e sirva.
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