Bolinhas de queijo/ Cheese balls
Estas deliciosas bolinhas de queijo foram feitas com o propósito de agradá-la. Enquanto as férias não chegam, a melhor maneira de te ajudarmos com uma receita que dê certo é postando aqui no Traga as velas. Logo comeremos muitas bolinhas com aquele macarrão, mas é claro que o molho ficará por nossa conta. Portanto, não se desespere!
Bolinhas de queijo
500ml de leite integral
1 colher (sopa) de manteiga
1¼ xícara de farinha de trigo, peneirada
1 colher (sopa) de amido de milho
sal, pimenta-do-reino, e noz-moscada a gosto
½ xícara de queijo parmesão ralado
2 gemas
farinha de rosca
1 ovo, ligeiramente batido
queijo cheddar e muçarela
manjericão, picado
óleo para fritar
Em um recipiente, junte a farinha e o amido. Em uma panela, junte o leite, a manteiga, a pimente, e a noz-moscada. Deixe ferver. Junte a mistura da farinha com o leite e mexa bem. Adicione o parmesão e desligue o fogo. Leve à massa para uma superfície enfarinhada e deixe esfriar. Junte as gemas e misture bem, até a massa ficar macia. Pegue pequenos pedaços de massa e amasse na palma da mão, coloque o queijo e o manjericão, e então forme as bolinhas. Passe no ovo batido e depois na farinha de rosca. Frite no óleo aquecido (mas não muito quente, caso contrário o queijo não irá derretar!). Passe no papel toalha e sirva imediatamente.
Cheese balls
These typical Brazilian appetizers are usually the centre of the attention of every kids party! Most of the people (including us), go to these parties just to have some coxinhas, croquetes, bolinhas de queijo, brigadeiros... In fact, we don't really care about the person who is throwing the party! Anyways, these we dedicated to our friend, Fabiana, who loves these snacks!
500ml whole milk
1 tbsp butter
1 ¼ cup all-purpose flour, sifted
1 tbsp cornstarch, sifted
salt, black pepper and nutmeg to taste
½ cup grated parmesan
2 egg yolks
breadcrumbs
1 egg, slightly beaten
cheddar and mozzarella cheese
basil, chopped
oil for frying
In a bowl, combine flour and cornstarch. Set aside. In a saucepan, combine milk, butter, salt, black pepper and nutmeg and bring it to boil. Stir in the flour mixture to the milk mixture carefully, until the dough begins to come loose from the bottom of the pan. Add parmesan Turn the heat off and place the dough on a lightly floured surface. Let it cool. Add the egg yolks and knead the dough until smooth. Take some dough and flatten in in the palm of your hand. Put a piece of cheese and some basil in the middle and roll it into a ball. Dip the ball in the beaten egg and then coat it in the breadcrumbs. Deep-fry the balls in hot oil (over low heat, otherwise the cheese will not melt!). Place them on paper towel and serve immediately.
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